Dopet gick "typ" som planerat..

ldJa då var dopet överstökat och jag säger det dirket, TACK för alla fina presenter. Ska bara dra det i kort het tänkte jag..
Vi började dagen med regn och sen var det lite mer regn. Sa då till Mattias att det var bra att han övertalade mig om at vi skulle låna församlingshemmet på St: Knuts kyrka uppe på Linero. Stora råby kyrka tillhör nämligen den församlingen.

Så när kl. var 12 så stack jag iväg och hämtade tårtor och min far i Malmö och sedan mötte vi upp Mattias och fam. Ottosson, som hade kommit ner redan på fredagen, på församlingeshemmet. Därbörjade vi sedan duka och ställa iordning. Jag hjälpte pappa med maten och Mattias styrde upp inne i lokalen där vi skulle sitta.
När dom var färdiga med dukningen stack Mattias hem och gjorde sig iordning och vi bestämde att han skulle häma mig och pappa vid 15 så vi också kunde göra oss klara.
kyrkan i Stora Råby

Tiden rann iväg och plötsligt var hon 15.20 och då lämnade vi lokalen och begav oss hem för att byta om. Sedan satt jag oh min far klara i bilen igen kl. 15.42 och då begav vi oss till kyrkan. Väl framme var vi bland dom sista som kom och alla stod och väntade på oss. Vi fick kläningen som William skulle döpas i av hans farmor och sen gick hela sällskapet in och satte sig medans vi bytade på den Lille.
oj, vad ska nu hända?!

Sen började det. Klockorna ringde och vi gick in med William i famnen och faddrarna, Sophia Fredrik och Sandra, som följe. Ställde upp och prästen inledde och sen blev det psalm 21, måne och sol. Sen snackade han lite mera och sen blev det sång igen, psalm 384 Ett liv ur dina händer och sist men inte minst så blev det lite mera sång och då var det psalm 791, Du vet väl om att du är värdefull. Jag älskar den sången och tyckte att den var vldigt passande.
Alla faddrarna skötte sig. Frederik hälde upp vatten och Sophia sjöng verserna i den sista sången och höll även William efter dophandlingen. Och Sandra stog där uppe som ett stöd.
mattias william jag sandra sophia fredrik och prästen såklart:)

Efter kyrkan åkte vi bort till lokalen och åt god mat och mumsiga tårtor och sen valde jag och Mattias att öppna prsenterna hemma. Mamma höll ett fint tal och det gjorde även Maj-Britt. Och sen gick alla gäster hem och vi städade det som skulle städas med hjälp av mamma och pappa och Margareta.

williams presenter

Sen åkte vi och lämna pappa och sen hem. Riktigt skönt var det att komma hem och så öppnade vi alla paketen som William hade fått och allting var super.



TAck igen för att ni ville dela denna fina dag med oss.

Mys i helgen med mormor..

Mattias jobbade denna helgen och då passade jag på att ha lite kvalitetstid med min mor. På lördagen var vi på loppis på esplanaden och William satt i sjalen och kitty var med. Även Sandra hängde på. Efter att vi hade gått där en stund och ett och annat fynd senare så trakade vi in till stan för en kopp kaffe och god macka på Espressohuose. MUMS:)

Sen på kvällen kom pappa M hem och jag frågade om han var pigg på att följa med på teater som jag och mamma hade snackat om tidigare på dagen. Men det var han inte  så det blev bara jag mamma Margareta och William.
Vi såg "Sitt still i båten" på Marsvinsholms Slott. Super trevligt och William var så duktig hela föreställningen, jag blir så stolt över honom:)

Sen på söndagen så åkte jag mamma William och hundarna ut till Löberröd där mamma och Margareta har deras husvagn. Men innan vi åkte till husvagnen stannade vi till på Lions loppmarnkad. Vi var bland dom första så vi skyndade att lägga bra bud på ett par bord och en lampa och lite andra småsaker. Och vi lyckades att kamma hem allt till rimliga priser:) Mamma framför allt var överlycklig!
Sen for vi ner till husvagnen Super söt är den och den har ett riktigt bra läge. Står bra i skuggan fast ändå med lite sol. Tio meter till havet och lugnt och skönt runt om kring. Vi gick en liten promenad på campingen och tog oss vars sin glass. Hundarna njöt och det gjorde William med. Jag hade inte med mig någon vagn till honom uppfinniga mormor använde en stor korg och la filtar i den och sen lå William där och njöt.
Sen när klockan började närma sig kväll så for vi hem igen. En riktigt mysig helg var det med mormor!



mormor william och jag

husvagnen

Hänt i veckan:)

Som senast jag skrev skulle vi upp på dop i Växjö. William skötte sig exemplarsikt även denna gång i kyrkan:) Vi hade väll ganska tur med vädret. På dagen var det fint, men på eftermiddagen/ kvällen blev det dåligt och åskade och blxtrade som aldrig förr:) Tur att vi satt innomhus! Dopet var mysigt och det bjöds på god mat och kaka.
Nu är det inte långt kvar till det är Williams tur. Hmm dom lovar regn men vi hoppas på sol. Vill ju helst att vi ska kunna vara ute men vi får se hur det blir. Som tur var har vi fixat en plan B fall det inte skulle bli så.

Annars det som har hänt är lite av varje. Mattias har tyvärr fått jobba (nån måste ju göra det säger dom) medans jag och Lilleman har njutit av solen, vi har spelat lite brännboll i parken och varit på 17 års kalas hos Philip, min kusin i veberöd.

Sen en dag satt jag och Sandra och kalasde på sushi uppe vid kyrkan och så kom Emma förbi med Eddy. Sen gick vi hem till Emmas mamma och kollade in hennes nya lägenhet. Och efter det gick jag och Sandra hem till oss och bakade kaka som vi sedan åt med Mattias och Linus.

sushi time:)

En dag åkte jag och William in till Malmö, för att hälsa på mina arbetskollegor och prata med chefen om hur det ser ut med jobb längre fram. Vi tog bussen in till konserthuset och sen gick vi där ifrån till regementssgatan där jag jobbar. Det tog cirka 45 min för jag hade lille älsklingen upp sjalad och dessutom var det varmt som bara den.
Men det var kul och komma in och hälsa på. Nu är det två till som är gravida på jobbet som ska på mamma ledigheter senare i vinter. Alla tjejer som jobbar i den butiken har varit eller är gravida eller har fått barn. Det är helt knäppt!

på bussen till Malmö
och på kvällen åkte hela familjen in och åt god mat hos Williams nonno. Där även kitty ville sitta i knäet efter william hade suttit och somnat där.
är det en hund eller?

Ja och sen hade vi tjejmys en dag, då jag Emma och Sandra gav oss på att göra hemma gjorda sushis:)
Sandra studerar emmas första försök..
och såhär blev dom:
mums:)


Tiden bara galopperar..

Ja vad ska man säga egentligen? Det var inte längesen som man kom hem med det lilla knytet på armen. Liten och späd var han..Men nu! Man kan knapp tro att det har gått tre månader redan. På söndag är det exakt tre månader sen han tittade ut för första gången... Jag tycker dock att det känns som om det vore igår:)
Förutom att man har lite mer koll på vad lillemannen vill. Nu hör man ju inte bara skrik, utan det är matskrik och det är blöjdags skrik och det är nappenskri och ja en massa olika små söta läten. Och det viktigaste som jag tycker är att han äter och blir stor. Runt 6 kilo väger han nu, till skillnad från sina fjuttiga 2240g när han kom ut:).

På måndag ska vi till BVC för tre månaders koll och första vaccinationen. TVÅ spruter ska vår älskade lilla son få, en i vart ben:(. Men det är gör inget, Mattias kommer att vara med och hålla honom i handen för jag klarar inte sånt. Hur dumt det än låter så blir jag så ledsen bara av tanken på att man ska ge honom en spruta och jag tror att jag skulle göra William upprörd om han kände att jag var ledsen.

William är ju så tåligt litet barn. Han är underbar att ha och göra med. Han finner sig i nästan allt. Och byta blöja tycker han är jättekul för då ligger han och sprattlar och skrattar som aldrig förr. Han är en riktig liten charmör:) Något mer som han tycker om att göra är att ligga på en filt och sparka med benen och vifta med armarna. Armarna går hela tiden på honom:) Han kommer nog att bli en tuff liten kille när han blir större och sen dröjer det inte länge till han växer om mig:S..

Sen är det ju snart dop för lillen. Den 18 juli ska han bli klädd i klänning och få vatten på huvudet:) Men innan dess har vi ju faktiskt redan varit på ett dop och ska på ett till nu på lördag, så han hinner träna sig på hur man ska uppföra sig i kyrkan:). Nu på lördag är det lilla Stella i Växjö som ska döpas så jag har packat väskorna, en för mig och Mattias och en till William och en till Kitty. Kitty ska nämligen sova hos farrmor och farfar i Hörby för hon kan ju inte vara med i kyrkan fast jag tror att hon gärna hade velat.

Nä nu ska jag göra det sista innan Mattias kommer hem så vi kan åka direkt. Man kan ju inte bara sitta och njuta av vädret när man ska iväg... Eller? en liten kopp kaffe först hinner jag...:)




RSS 2.0